dinsdag 27 april 2010

Mijn kleine grote broer ....


....is Vledder de Beagle, bijna drie jaar oud en geboren bij Marten en Carstien in het mooie dorp Wemeldinge. Moeder Snuf, oom Snoopy en Samos-de-Griek hebben de puppies Kiki, Milo, Jock, Kimi en Vledder prima verzorgd. Vledder is de middelste pup op de foto.
Zoals een echte Beagle betaamd is ook Vledder een eigenzinnig, zelfstandig en vriendelijk hondje. De baasjes noemen hem ook wel 'de minzame Hork.
Zittend op de bank, op een stoel of op een tafel kan Vledder, met zijn ogen halfdicht, stoïcijns de omgeving in zich opnemen waarbij het lijkt of hij denkt 'dit kan er wel mee door..'. Vledder ligt graag in de zon, het liefst dan nog op een zachte ondergrond. Dit kan hij uren volhouden.
Dit meneertje wenst niet gestoord te worden in zijn ochtend/middag/avondslaapjes. Tussen de rustpauzes door is Vledder een lief en actief hondje: speelt veel met de baasjes en met Fellow en Kwabbus, wandelt graag, houdt van knuffelen en snuffelen, smult van een botje en -last but not least- waakt over huis en haard. Iedere maandagavond gaan Margreeth en Vledder naar de behendigheidstraining van de KC Zeeland.
Dit vinden ze samen prachtig om te doen.... hoog springen, op de cat, door tunnels, over het schut, op de wip, door de band, breed springen en tussen de paaltje door. Vooral van het schut en de cat kan Vledder geen genoeg krijgen en hij doet dat ook vaak een paar keer extra...

1 opmerking: