zondag 4 april 2010

Zondag training DRG bij "De Kaloot"De maandelijkse zondag training van de DRG was vandaag op de lokatie bij de EPZ kerncentrale in de bocht op de Europaweg zuid met het basiskamp op het parkeerterreintje bij het strand van "DE KALOOT".
Dit unieke stukje natuur wordt al jaren belaagd door de mogelijke aanleg van een container terminal. Daar het strand het énige strand van Zuid-Beveland is, dient dit hoe dan ook te worden behouden en beschermd. Op Europees niveau staat dit strand bekend als een unieke vindplaats van fossiele schelpen en haaientanden.
Gelukkig is het nog steeds niet rond en zijn het strand en de duinen nog steeds behouden voor velen natuurliefhebbers en recreanten.

De DRG gebruikt het parkeerterrein dan ook als basiskamp en uitval basis voor de trainingen. Je kunt er uitstekend in de duintjes werken en als je de straat oversteekt heb je de lange stroken braak liggende grond tussen de weg en de diverse bedrijven, zoals de kolenopslag van de EPZ en de achtertuin van Total. Kortom binnen een beperkte straal volop mogelijkheden voor een wisselend training aanbod.

Vandaag om 09:00 de draad opgepakt waar we tijdens het voorjaarskamp waren gebleven.
We begonnen met regen en veel wind. Maar de wind draaide en de zon brak soms zelfs door dus prima weer om aan de slag te gaan.
Onder leiding van coach Adriaan hebben we verspreid over de dag een drietal sessies gedaan in STAP 1.
Elke keer was "slachtoffer 1" al in zijn verstek en riep van ongeveer 20 meter afstand de aandacht van Fellow. Na het commando "ZOEK MENS" was het in een supersprint alla Nellie Cooman in een rechte lijn naar de plek waar de stem vandaan kwam. Daar lekker spelen met het slachtoffer waarna de baas het spelend overnam.
Als toegift dan direkt door naar "slachtoffer 2" die ook weer een 20 meter verder op verstopt lag. Herhaling van zetten: Vinden = Feest = Spelen!!!
Aandachtspunt voor de baas: De aandacht van Fellow vast houden na het overnemen van het speeltje. Doe je dat niet dan gaat Fellow op eigen initatief verder zoeken en voor zich zelf beginnen. Dus goed spelen en dan op tijd aanlijnen, of aanzetten voor de volgende zoekactie.

Om 14:30 Moe en voldaan thuis gekomen en nog op tijd voor een groot stuk van de Formule 1 Grandprix van Maleisie. Een lekker toetje na een dag goed samen werken.

Wouter

1 opmerking:

  1. Klinkt allemaal weer erg stoer. En o wat klinkt het voor jezelf wat gaan doen bekend in de oren hahaha. Als je ietsje te lang wacht is het daaaaag aandacht!!

    BeantwoordenVerwijderen