zondag 2 mei 2010

GEVONDEN!

Vandaag was de maandelijkse zondag training van de DRG. Voor Fellow pas de tweede reguliere training, omdat we veertien dagen geleden op zaterdag bij de Dogshow Goes waren. De lokatie was dit keer weer in Vlissingen Oost, maar nu bij de "treinenremise". Onder leiding van coach Ad waren we met 6 combinaties aanwezig.
Onder voortdurend wisselende omstandigheden; regen, spetters, druppels, buien, vieze meizer en REGEN en een draaiende wind werd er echter stevig doorgewerkt en een aantal mooie rondjes gedraait door de volwassen honden.
Iedereen startte met een "jut" rondje, daarna volgde een grootte zoekactie met twee slachtoffers en we hebben de dag in de middag afgesloten met een snel rondje met een enkel slachtoffer.

Fellow moest er tijdens het "jut" rondje nog even in komen. "STAP 1" is geen probleem: Hij vliegt als een speer naar het slachtoffer als hij zijn naam hoort roepen en zijn slachtoffer op een 20 meter achter een grote hoop grond ziet wegduiken. Eenmaal bij het slachtoffer wilde meneer vandaag maar even spelen en was hij gauw afgeleid en ging daarop voor zichzelf beginnen voordat ik het over kon nemen. Aandachtpunt voor de baas: Nieuwe speeltjes kopen en veel afwisselen om het spannend te houden.

Terug op basis heb ik hem lekker laten spelen, tussendoor wat aandachts oefeningen gedaan en terwijl ik als slachtoffer voor de anderen, lekker droog in mijn nieuwe HAGLOFS bivakzak gekocht bij Outdoor & Travel Outfitters lag, Fellow telkens ook lekker laten rusten in de auto.

Bij de grote ronde mochten wij lekker dicht bij de slachtoffers wederom "STAP 1" oefenen. Omdat Cock foto's aan het maken was en in een rechte lijn tussen mij en Fellow stond ging Fellow daar natuurlijk eerst naar toe toen hij het commando "ZOEK MENS" kreeg. Omdat het slachtoffer hierop opnieuw zijn aandacht vroeg herstelde hij zichzelf keurig en ging alsnog op zoek naar de bron van het geluid. Mooi om te zien is dat Fellow zich totaal niet laat hinderen door hoog gras, prikkel struiken of ondere obstakels, hij blijft zoeken naar de juiste en open weg om bij zijn slachtoffer te geraken! Helemaal goed.

Tijdens de laatste ronde besloot Ad dat we zouden kijken of Fellow al echt op alleen de lucht van het slachtoffer in zijn neus zou reageren. Ik mocht Fellow daarom al 100meter voordien aanzetten met het commando "ZOEK MENS". Fellow ging hierop voor ons uit al waaierend en dwars op de wind in de globale richting waar zijn slachtoffer nu echt voor hem verstopt lag. Vervolgens kregen we het schoolvoorbeeld van een hond die lucht te pakken krijgt te zien: Fellow was vanwege de windrichting al enige meters voorbij de lokatie waar zijn slachtoffer lag, pakt de geur op, draait zich om en keert keurig terug op zijn pad om dan haaks op de loop route de bosjes in te duiken naar zijn slachtoffer! GEVONDEN!!!! . De bonus was het leenspeeltje dat we van Jannie mogen lenen en dat dus door Fellow apetrots de hele route terug naar het bivak als ZIJN prooi in de bek werd meegenomen.

Super feest en de baas alle regen meteen vergeten.....

Wouter & Fellow


[Bron foto: Cock Verhoef]

2 opmerkingen:

 1. Ik vind het knap hoor dat jij mensen zoekt. Ik zoek voorlopig gewoon nog lekker andere honden om mee te spelen :-)

  Poot Fedor

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hey broer...

  ik weet eindelijk mijn gewicht.. 41.2 kg
  goed hè ja je heb er even op moeten wachten whahahahahaha
  pootje pauchan

  BeantwoordenVerwijderen