zaterdag 14 april 2012

Stepdemo!

Al jarenlang is de "Fruitschuur" in Kapelle-Biezelinge de hoofdsponsor van onze roedel. Van verse aardbeien tot zeekraal, van de Royal Canin hondenvoer brokken voor Kwabbus en Vledder en het Smuldier verse vlees van Fellow tot aan kruidenplantjes of een kerstboom.

Elke week bezoeken de baasjes Kees & Monique IJzerman en hun vriendelijke personeel en gaan ze weer huiswaarts vol met tassen met lekkers en gezond.

Kees en Monique houden zelf een kennel Rottweilers, honden waar ze volop mee werken. Meer weten? Kijk dan maar eens op hun de website: "de Abdijhoeve"

Nu wil de baas graag zijn eigen conditie gaan verbeteren en onder het mom van dat ik, Fellow, aan duur conditie verbetering moet gaan doen is het idee opgekomen om in plaats van samen te gaan fietsen te kiezen voor de step! De step? Ja DE STEP!!

Nu wil het toeval dat Monique dat samen met een van haar Rottweilers op een speciale hondenstep al een hele tijd aan deze tak van sport doet. Daarom hebben we vanmiddag laat afgesproken voor een demonstratie op het nu verlaten en afgesloten terrein van de Fruitschuur.

Dit is niet zomaar een ouderwetse kinderstepje, maar een speciaal onwikkelde step die uitgerust is voor de hondensport. Als baas heb je de volledige controle over de hond en als hij toch een gekke move maakt sta je laag en veiliger bij de grond dan als met de fiets. Verdere benodigdheden zijn een hondentuig en een "springer" om de hond op veilige afstand van de step te laten mee lopen.

Dus na een paar demo rondjes van Monique met 2 jaar oude rottweiler Cody heeft de baas ook een proefrondje met haar Cody gemaakt en tot slot mij ook even in mijn speurtuig gehesen en een demo rondje gelopen en "gestept".

De baas enthousiast, ik nog een beetje onwennig. De volgende step, ik bedoel stap: op orientatie tocht naar de stepwinkel.

Wordt zeker vervolgd.

Fellow

Geen opmerkingen:

Een reactie posten