vrijdag 18 juni 2010

Apporteerblok


Om inzetbaar te worden als reddingshond moet de hond heel erg goed en betrouwbaar zijn in het apporteren van zijn bringsel.
We gaan de komende periode dan ook met FELLOW aan de slag om hem elk soort voorwerp te laten oppakken, vasthouden en op commando te laten apporteren. Dus allerlei atributen van stof, metaal, hout en plastic en in allerlei soorten, maten en gewichten.
Heel erg belangrijk is dat FELLOW later als hij zijn bringsel oppakt dit NIET en NOOIT los laat totdat hij het mij heeft aangeboden als een verwijzing voor het gevonden slachtoffer.

Zover zijn we natuurlijk nog lang niet en dus gaan we door middel van leuk en vooral ongedwongen spel de apporteer drift in FELLOW zien te prikkelen en stimuleren.
Deze week, onder toeziend oog van Beagle VLEDDER, begonnen met een groot plastic apporteer blok wat we nog hadden liggen en onze "meneer" vond het direct helemaal tof en loopt nu parmantig de showbink uit te hangen: WHATS UP DOC!!

Wouter






2 opmerkingen:

  1. hee broer,dus jij vind het ook leuk om met leuke speeltjes te sjouwen.Goed je best doen hoor?
    Meestal komt daarna de beloning,dan wwet je waar je het voor doet.
    knuffel Bruno
    (ps: wat lijken wij op elkaar, toevallig mijn tweelingbroer?)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier is er nog een die graag met dingen rondsjouwt, alleen bij ons brengen.......neeeeeeee!!! Als hij al in onze richting brengt laat hij het halverwege los, terwijl hij hele wandelingen met iets in zijn bek kan rondlopen!

    Succes dus hahaha.

    BeantwoordenVerwijderen